JETHABARCSOSÍTÁS

2010

Nefelejcs u. 6.

Belvárosi foghíjtelek beépítéséhez a szomszéd épületek aláfogását készítettük jethabarcsosítással. Szokásostól eltérő feladat volt a magas talajvíz kezelése és a rendkívül rossz állapotú alaptestek stabilizálása. Az egyik képen kiemelten mutatjuk a cementhabarcsban úszó köveket, amik a technológia során a fundamentumból süllyedtek le.

MOM Kultúrház

A művelődési ház felújítása során a nézőtér és a zenekari árok padlószintjének süllyesztése miatt meg kellett erősíteni a teherbíró falakat és pilléreket. A jethabarcsosítási technikával elkészített talajszilárdítás káros mozgások nélkül viselte az építés közbeni többlet igénybevételeket.

2009

Ferihegy

A repülőtér korszerűsítése során alagút épült a légikikötőt ellátó tehergépkocsik részére. Az indulási szint közúti hídjának pillérei mellett kellet munkaterületet biztosítani, miközben a hídon folyamatos volt a forgalom. Az alaptestekben készített furatokon át jethabarcsosítással cementáltuk az alaptestek alatti talajt. A híd mind munkavégzés közben, mind földkiemeléskor stabilan állt, káros mozgások nélkül szolgálta a közlekedőket.

2008

Mátyás tér 11.

Meglevő épület pince alapsík lesüllyesztése újonnan épülő mélygarázs miatt. Az iszapos homokban végzett talajhabarcsosítást vízáramlatok nehezítették.

Tiszaroff

Altalaj megerősítése az árvízvédelmi töltés áteresztő csatornája alatt.

Ruukki, Jászberény

Altalaj megerősítés acélmegmunkáló gépsor alatt.

Dohány utca 42.

A rendkívül rossz állapotú szomszédos épület alapsík süllyesztése különösen nagy gondosságot igényelt.

2007

Mester utca 87.

Budapest IX. kerületében egy meglévő raktárépület fölé tervezett irodaház alapozása. Szűk helyről fúrt jethabarcsosított elemekkel feltöltésben és iszapos homokban készítettük. A jetoszlopok átmérője a statikai igényekhez igazodva az erre kifejlesztett Durifill 2 Spezial kötőanyag felhasználással, folyamatos ellenőrző mérések mellet az új épületrész terheit a legminimálisabb 1- 2 mm-es mozgással oldottuk meg.

Színház, Tatabánya

A jethabarcsosítással aláfogott nézőtéri főfalak és pilléralap megerősítések készítése. A rendkívül heterogén talajban nagy kihívás volt egységes teherbírású alapozást készíteni.

Jet lamellafal, Csepel

Budapest XXI. kerület (Csepel) Nagy-Duna sor Ferencvárosi nyomóvezeték védelme jethabarcsosítással. 120 folyóméter hosszon végeztünk jethabarcsosításos védelmi rendszer építését az épületek mozgásának állandó ellenőrzése mellett, melyeknél a káros süllyedéseket meggátoltuk, (megelőztük).

Várna utca 16.

Budapest "tipikus" városi területeinek beépítése. A megvalósulásához szükséges jethabarcsosításos technológia alkalmazásával a szomszédos , határoló épületek megóvása és alapsík süllyesztése.

2006

Podmaniczky utca 45.

Meglevő épület pince padlóvonalának lesüllyesztése érdekében végzett alapsíksüllyesztési munka. Az iszapos homokban végzett talajhabarcsosítást vízáramlatok nehezítették.

Kucsma utca 8.

Szomszédos épület aláfogása munkagödör megtámasztás céljából.

László házak

Munkagödör kiemelés céljából a szomszédos épületek aláfogása -4,5 m mélységig iszapos-homok talajban.

Illés utca 12.

A rendkívül rossz állapotú szomszédos épület alapsík süllyesztése különösen nagy gondosságot igényelt.

2005

Lujza utca 24.

A szomszédos épületek aláfogása munkagödör kiemelés céljából -5,4 m mélységig iszapos-homok talajban.

Futó utca 15.

Munkagödör kiemelés céljából a szomszédos épületek aláfogása -4,5 m mélységig iszapos-homok talajban.

2004

Bokréta utca 17.

Munkagödör kiemelés céljából a szomszédos épületek aláfogása -4,3 m mélységig iszapos-homok talajban. A biztosított fronthossz 80 m.

Balázs Béla utca 34.

Szomszédos épületek alapsíkjának süllyesztése munkatérhatárolás céljából. A talajszilárdítást -7,5 m-ig kellett végezni.

Nádor Szálló, Pécs

Műemlékjellegű épület felújítása során a régi alaptestek megerősítése és mélygarázs készítés céljából a szomszédos épületek aláfogása. A soilcrete talajszilárdításon kívül a munkagödör elhatárolás biztonságát 3 sorban elhelyezett horgonyok szolgálták.

Akácfa utca 12.

Munkagödör kiemelés céljából a szomszédos épület aláfogása -6,5 m mélységig iszapos-homok talajban.

Bulcsú utca 12.

Bizonytalan alapozású, rossz állagú épületek alapsíkját kellett -4,1 m-ig lesüllyeszteni. A munkagödör megtámasztás a megbízó teljes megelégedésére káros következmények nélkül sikerült.

Futó utca 1.

Szomszédos épületek aláfogása munkagödör kiemelés céljából -4,7 m-ig. A precíz kivitelezés biztosította az épületek stabilitását a bentlakók és a megbízók teljes megelégedésére.

Lovag utca 8.

Belváros régi épületek aláfogása -7,0 m-ig munkagödör kiemelés céljából. A két sorban lefúrt jet-oszlopok az elvárásnak megfelelően biztosították az épületek állékonyságát.

2003

Kálvária utca 3.

Szomszédos épületek alapsík süllyesztése munkagödör kiemelés céljából. Az iszapos homok talajban az aláfogás -5,5 m-ig történt. A rossz állagú szomszédos épületeken semmilyen káros mozgás nem következett be.