JETHABARCSOSÍTÁS

Jethabarcsosítás

A jethabarcsosítási technológia magyarországi megismertetésében a Keller Grundbau Ges.mbH. jelentős részt vállalt. Magyar nyelvű előadásokkal, publikációkkal, nyomtatott termékek megjelentetésével hívta fel a szakma figyelmét az eljárásra. A leggyakoribb alkalmazási területek: munkagödör elhatárolás, alaptest felújítás, alap-átalakítás, mélyalapozás, állapotmegőrzés, külső alagúthéj, lamellás fal, szigetelés, vízzáró aljzat.

Szerkezeti előnyök:

A jethabarcsosított test bármilyen geometriai formában, bárhol a talajban kialakítható; ez a módszer minden fajta laza kőzetben végezhető. A jethabarcsosított talajelemeket kis fúrt lyukakból állítjuk elő, azok bármilyen meglevő alaptesthez hézagmentesen és szilárdan kapcsolódnak. A jethabarcsosított aláfogás a kevés deformációval járó illetve deformáció mentes munkagödör megtámasztási módok közé tartozik. A szomszédos építmények jethabarcsosított alátámasztása lehetővé teszi a munkagödör 100%-os kihasználását.
A jethabarcsosítás oly módon is kialakítható, hogy az vízzáró testet képezzen. A keresztező vezetékeket azok károsodása nélkül tökéletesen körülzárja.

Kivitelezési előnyök:

A jethabarcsosítást terepről, emeleti vagy pincehelyiségekből vagy segédaknából dolgozva készítjük. A kivitel teljes egészében rázkódásmentesen történik. A keverő- és szivattyúház egység a bedolgozás helyétől távolabb is állhat. A munkafolyamatot elektromos módon ellenőrizzük és dokumentáljuk.

Környezetvédelmi előnyök:

A jethabarcsosítás során kötőanyagként ásványi anyagokat használunk, így a módszer messzemenően környezetbarát, és ezen anyagok beépítését a talajvízbe az illetékes vízügyi hatóságok is engedélyezik.